klepvin napisal/-a:Pozdravljeni morjeplovci
Prebral sem temo okoli težav z motorjem suzuki DT 65,s katerim sem imel v začetku tudi sam nekaj težav,ker sem kupil rabljenega,letnik 94 s samo 60 delovnimi urami.Po odpravljenih težavah,mi sedaj brezhibno služi že šest let (240 ur).Tudi meni motor pri polnem plinu doseže po obratomerju samo okoli 4800 obratov,ampak mislim da doseže polno moč,saj požene pet metrov dolgo plovilo s težo cca 700 kg do približno 33 vozlov.
Glede na to,da je pri vašem motorju zamenjano že praktično vse razen karburatorjev,sem na voljo tudi za kakšno testno zamenjavo le teh,vendar se bolj nagibam k temu,da je vzrok vaših težav prej kakšen senzor delovanja motorja,seveda v primeru,da imajo vsi trije valji približno 10 barov kompresije.Do poletja še je sicer kar nekaj časa,ampak želim čimprejšnjo rešitev problema.
lep pozdrav
Takoj na začetku hvala za ponujeno pomoč, ki jo seveda z veseljem sprejmem(naprej na ZS)
Senzorji so bili baje vsi pregledani in testirani(kako, ne vem...), sem pa dobil občutek da mi je fant, ki je največ delal na motorju, ko sva bila sama(brez šefa), hotel med vrsticami povedati da se njemu zdi da je problem samo v enem, ali večih senzorjih. Testno so menjali tudi centralo in testirali prdvžig in tu naj bi bilo vse bp. Sem pa na tujih forumih(GB, D) bral o precej težavah z senzorjem nivoja vode v motorju, kar bi bilo meni veliko bolj všeč kot menjava karburatorjev ki stanejo 1200€ +