bostjan9 napisal/-a:Tuna, lep pozdrav.
Palice in role imam (med drugimi) dokaj močne, tako, da se 50 kg teržko ribo upam uloviti.
Ne podcenjuj tune... Marsikdo je bil že presenečen. Za ribolov tune je najmanj Tiagra 50w ali kaj podobnega. Jaz imam same 80-ke, pa je včasih premalo. Ne veš namreč, kakšna riba se bo ujela. Tudi etično ni do ribe, ki vleče a sabo 400 m laksa in na koncu verjetno pogine,
bostjan9 napisal/-a:- ali v večini lovite v okolici Blitvenice...se mi zdi da je morje tam globoko več kot 200 metrov in ali bi imelo smisla, da probam sam v oklici Sestrice (zraven Tanjuriča),
Pred Sestricami so odlični tereni, kakšni dve milji ven in proti zahodu ali severozahodu. Sam sem tam že ujel veliko tun.
bostjan9 napisal/-a:- ko se riba vabi, se melje sardela....koliko sardele se zmelje na dan in ali se krmi vseskozi med vožnjo in kakšna je hitrost vožnje med hranjenjem,
Tri-štiri kašete. Sardel ne meljem ampak jih režem na koščke, ki jih potem mečem za barko, vsake 3-4 m en košček. Za to obstaja avtomatična naprava - sardamatic. Med hranjenjem ne vozimo, samo veter nas nosi, do miljo in pol na uro.
bostjan9 napisal/-a:- - ko se tuna privabi v bljižino barke...na kakšni globini se lovi?
Na kakršnikoli. Lahko jo ujameš iz roke na pol metra ali pa sto metrov pod barko. 30-50 m globinske razlike za tuno ne pomeni nič, v par sekundah je od 100 m na površini.